Yeni Yıla Özel Ücretsiz Kargo!

Çanta Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan çantalar hemen her geçen gün çeşitleniyor. Hal böyle olunca modayla birlikte aksesuar seçimlerimizde de alternatif modeller devreye gidiyor.

Modanın kuralları genellikle hayatlarımızdaki önceliğimiz, çalışma şartlarının değişikliğine bağlı. Çanta seçimine dair bilinmesi gerekenleri sıraladık.

Doğaya İyilik: Bez Çantalar

Salaş görünümün gittikçe yaygınlaşması ve hatta moda olmasıyla birlikte bez çantalar gündeme geldi. Bunun öncesinde bez çantalar genellikle yazın sahilde kullanılırdı. Ancak şimdi alışverişlerde poşetlerin de ücretli olmasıyla birlikte hayatımızın her alanına girmiş durumda. Sağlam yapıda olması, kolay yırtılıp kopmaması, kişiye özel tasarlanabilir olması sayesinde kısa sürede herkesin dolaplarında.

Yeniden 90’lar: Bel Çantası

Bel çantaları 90’larda çok sık kullanılırdı ama nedense kimse estetik açıdan hoş karşılamazdı. Neyse ki nasıl mucizevi bir şey olduğu anlaşıldı da tekrar moda oldu. Öncelikle bel çantaları ufak ve kolay kullanılabilir özelliklere sahip. Bu açıdan girdiğimiz her ortamda oldukça kullanışlı. Günlük kombinlerimizde ise yine bir o kadar kurtarıcı.

El Emeği Göz Nuru Çantalar

Gittikçe yayılan sadelik ve salaşlık modasının getirisi sadece bez çantalar olmadı. El işi ile süslenmiş ya da el örgüsü çantalar sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Özellikle de hasır çantalar.

Kişiliğimiz Hakkında Spoiler Veren Küçük Çantalar

Renk ve kıyafet seçiminde olduğu gibi çanta seçimlerimiz de kişiliğimiz hakkında bilgi veriyor. Araştırmalara göre çantalar nasıl bir kişilik yapısına sahip olduğumuzun yansıması. Mesela sırt çantaları macerayı seven bir yapı olduğunun bir göstergesi. Ufak askılı omuz çantası kullanıcıları da az ve özle yetinen, az şeye ihtiyaç duyan, cesur karakterler.

Klasikleşmiş El Çantası

Profesyonel görünüm için klasikleşen el çantaları gerekli. İş yaşamı dışında günlük kullanımda da yeri var. Tabii düzgün bir görünüm ufak tefek yazısız kurallara bağlı. Örneğin, iş yaşamı hayatımızın büyük bir kısmını kaplıyorsa mutlaka koyu renklerde el çantamız, spor günlük giyime ait renkli çantamız olmalı.

Güncellenme Tarihi: 04 Tem, 2022
whatsapp iletişim