Yeni Yıla Özel Ücretsiz Kargo!

Hangi Tayt Nerde Giyilir?

Hangi Tayt Nerde Giyilir?

Kadınların kurtarıcısı ve her zaman rahatlığın sembolü olan taytın modası hiç geçmiyor. Hatta günümüzde farklı farklı kombinlerle de giyiliyor. Peki oldukça farklı kullanım alanı bulunan taytlardan hangisi nerde kullanılır?

Spor Taytlar

Spor yaparken giyilen kıyafetler performansı doğrudan etki ediyor. Rahat bir kıyafetle yapılan spor daha rahat hareket etmeyi ve rahat hissetmeyi sağlıyor. Bu yüzden genellikle eşofman ve tayt tercih ediliyor. Spor yaparken kullanılan taytlar vücudu sarıyor, topluyor ve fit bir görüntü veriyor. Sporcunun kıyafet içinde bunalmaması ve daha efektif olabilmesi için taytlar nefes alan kumaşlardan üretiliyor. Tabii her spor için farklı modeller bulunuyor. Örneğin yoga ve meditasyon için yüksek bel tayt giyiliyor. Çünkü taytlar omurgayı destekleyerek dik durmayı kolaylaştırıyor. Koşu ve daha aktif sporlar için ise esnek, nefes alan kumaşlar tercih ediliyor. Speed tayt olarak da bilinen koşu taytları daha hızlı koşmamızda büyük rol oynuyor.

Renkli Taytlar

Taytların rahatlığı ve kolay kullanılabilirliği moda sektöründe de karşılık buluyor. Günlük kullanım için üretilen renkli taytlar her tişört ve ayakkabı ile kombinlenebiliyor. Dikkat çekici renklerle genellikle beyaz ve siyah üstler tercih ediliyor. Tayt denildiği zaman akla spor ayakkabı gelse de bu parça mevsime bağlı olarak babet veya botla da tamamlanıyor. Spor taytın aksine bu taytlarda fermuar veya düğme bulunuyor.

Deri Tayt

Profesyonel yaşamda rahatlığı korumak için deri tayttan faydalanıyor. Genelde mat siyah renklerle botlar, çizmeler ve uzun kazaklar birleştiriliyor. Bahar mevsimlerinde ise topuklu ayakkabı, blazer ceket sıkça tercih ediliyor. İş yaşamında kullanılan bir diğer kombin de uzun beyaz gömlek ve siyah tayt birleşimi. Gömleğe uzun veya kısa kolye ya da fular eklenerek hareket katılıyor. Burada önemli olan zıt renkleri doğru kullanabilmek oluyor. Kombin yaparken renklerin uyumu ne kadar iyi yakalanırsa o kadar şık görünüyor.

Ayakkabı ve Tayt Kombini Nasıl Yapılır?

Taytlar kadın giyiminde en az kot pantolon kadar diğer parçalara kolayca uyum sağlamasıyla biliniyor. Buna bağlı olarak da ayakkabı seçimi zor olmuyor. Spor ayakkabı, babet, hatta topuklu ayakkabı taytları kombinlerken çokça kullanılıyor. İş toplantıları için topuklu ayakkabılar, hem spor hem de günlük rutin için ise spor ayakkabılar taytla birleştiriliyor. Kısacası taytlar uzun bir süre daha hayatımızda olacak gibi duruyor.

Güncellenme Tarihi: 09 Haz, 2020
whatsapp iletişim