Yeni Yıla Özel Ücretsiz Kargo!

Şalvar Giyerek Nasıl Salaş Bir Görünüme Sahip Olabilirsiniz

Salaş giyinmek teknik olarak özgür giyinmek, moda akımlarına, yazısız kurallara bağlı kalmamak anlamına geliyor. Bu salaş görüntü de özellikle şalvar giyerek elde ediliyor. Şalvarın rahatlığı ve asimetrik oluşu özgür giyim isteğine kolayca cevap veriyor.

1980’li yıllarda üretimine başlanan şalvar köyden kente göç başlamadan önce kırsalda yaşayan, hayatını çiftçilikle geçiren kadınların yerel kıyafetiydi. Şalvar hala Anadolu’da kullanılıyor.

Şehir hayatı ve iş yaşamı koşullarının değişmesiyle birlikte kadınlar kıyafet seçimlerinde yenilik yapıyor. İş yaşamında hem şık hem rahat olabilecekleri parçalara yöneliyorlar. Bu değişimin içinde şalvar da yer alıyor.

Değişimi yakından gözlemleyen moda dünyası şalvar kullanarak artık salaş giyime daha fazla ağırlık veriyor. Kadın giyiminde şalvar önemli bir parça olarak öne çıkıyor.

Tarz Sahibi Kadınların Tercihi

Giyiminizde şalvara yer vererek salaş bir görünüme sahip olmanız mümkün. Bunun için şalvarı çeşitli şekillerde kombin yapabilirsiniz. Böylece kendinize has ve otantik bir tarza sahip olabilirsiniz.

Etnik şalvarlar kullanarak doğru kombinler yaptığınız müddetçe salaş bir giyim tarzınız olur.

Ayrıca bütün vücudu sarması, ağ yapısının geniş olması ve genellikle koyu renklerde olması vücuda dengeli bir görünüm kazandırıyor. Vücudunuzun dengeli bir görünümde olmadığını düşünüyorsanız şalvar tercih edebilirsiniz.

Şalvar ve Ayakkabı

Şalvarda salaş bir görünüm kazanmak istiyorsanız rahatlığınızı ön plana almalısınız. Ayakkabı seçiminizi de bunu temel alarak yapmalısınız. Günümüzde şalvarın her yerde giyilmesi için birbirinden farklı modelleri üretiliyor. Mesela iş yaşamında giyilmesi için üretilen şalvar pantolon altına topuklu ayakkabı giyiliyor. Ancak topuklu ayakkabı ve şalvar pantolon salaş bir görünüm kazandırmıyor. Topuklu ayakkabı yerine sandalet, hasır parmak arası sandalet veya terlik giymelisiniz.

Şalvar ve Üst Giyim Kombini

Salaş görünüm özgür görünümdür. Moda dünyası salaş görünümü de belli çerçeveler içinde sunuyor. Kimi kadın bunlara bağlı kalmayı tercih etse de kimileri kendi modasını kendi yaratıyor. Kendi modasını yaratanlar listesinde de en başta ünlüleri görüyoruz. Şalvarın üzerine kolsuz tişört, kısa kollu tişört, askılı tişört giyip çok başarılı kombin oluşturuyorlar.

Siz de kurallara bağlı kalmadan istediğinizi giyebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi: 30 Haz, 2020
whatsapp iletişim