Yeni Yıla Özel Ücretsiz Kargo!

Şalvar Pantolon Nasıl Giyilir

Yaz aylarında başrol oyuncusu olarak gördüğümüz şalvar pantolon 1980’li yıllardan beri günlük kıyafetlerimizde yer alıyor. Şalvar pantolonlar yaz mevsiminde rahatlığın yanında serinliği de sağladığı için dolapların ayrılmaz parçası olarak düşünülüyor. Giymeyi bu kadar sevdiğimiz şalvar pantolonun modelleri, kumaşları ve ne tarz parçalarla birlikte kombin yapılabilir üzerine konuşalım.

Şalvar Pantolon Hangi Kumaşlardan Yapılır

Şalvar pantolonun en önemli özelliği rahat olması. Bacakları saran yapısı ve geniş ağ kısmı ile vücudu örterken dengeli bir görünüm veriyor. Genellikle viskon - viskos, triko, şifon ve nadir olarak da deri kumaşlardan yapılıyor. Viskon kumaş esnektir, vücuda yapışmaz, kolay terletmez. Daha çok yaz aylarında tercih edilen şalvar pantolonlar viskon kumaştan dikiliyor. Triko kumaşı, fabrika kumaşı olarak da biliniyor. Çünkü fabrikalarda özel dikiş makinelerinde üretiliyor. Triko kumaşlar şalvar pantolonlar için kalın gelebiliyor. Bu kumaşla dikilen şalvar pantolonlar daha çok bahar aylarında tercih ediliyor. Deriden yapılan şalvar pantolonlar kadınlar için günlük giyimden çok özel davetlerde yer buluyor.

Şalvar Pantolonda Hangi Modeller Var

Şalvar pantolonda herkesin zevkine hitap edecek farklı modeller bulunuyor. Cepli, etnik, metal detaylı, renkli, salaş ve deri şeklinde çeşitleniyor. Cepli şalvar pantolonları rahatlık ve şıklığı bir arada yaşamak isteyenler tercih ediyor. Etnik, metal detaylı şalvar pantolonları daha çok modayı yakından takip eden kadınların gardırobunda yer alıyor. Deri kumaştan ise nadir dikiliyor. Sıkça karşımıza çıkmıyor.

Şalvar Pantolonla Nasıl Kombinler Yapılır

Şifon kumaştan yapılan şalvar pantolonlar genellikle yazın giyiliyor. Haki renkli şifon kumaştan yapılan şalvar pantolonlar beyaz ve siyah tişörtle tamamlanıyor. Yazın mevsiminde renklerin kullanımı önem taşıdığından kombin yaparken terletmeyecek renkler özenle seçiliyor. Bu yüzden şalvar pantolonlar içinden renkli modelleri de sıkça giyiliyor. Renkli modeller siyah tişört, siyah badi veya atletle kombin haline getiriliyor.

Ayakkabı Seçimi

Rahatlık ön planda olsa da şalvar pantolon her ayakkabı ile giyilemiyor. Ayakkabının uygunluğu modele göre değişiyor. Genellikle babet, spor ayakkabı ve parmak arası terlikle giyiliyor. Düz renk boru paça modellerle topuklu ayakkabı gayet şık duruyor. Etnik cepli şalvar pantolonlar ise daha spor ayakkabılarla birleştiriliyor.

Güncellenme Tarihi: 15 Haz, 2020
whatsapp iletişim