Yeni Yıla Özel Ücretsiz Kargo!

Vücut Tiplerine Göre Siyah Elbise Seçimi Nasıl Yapılır

Elbise modelleri arasında siyah elbise her zaman bir adım öndedir. Her kadının dolabında bulunması yazısız kuraldır. Ünlü moda tasarımcısı Coco Chanel siyah mini elbise modellerinin kadınların üniforması olması gerektiğini savunur. Peki 20. yüzyıla damgasını vuran siyah elbiseyi vücut tiplerinize göre nasıl seçebilirsiniz? Şimdi buna bir göz atalım.

Elma Vücut Tipi

Elma tipi vücutta bedenin üst tarafı diğer bölgelere göre daha geniştir. Geniş omuzlar, büyük göğüsler ve dar kalçalar bu vücut tipinin belirgin özellikleridir. Elma tipi vücuda sahipseniz, v yakalı siyah elbise modellerini tercih etmelisiniz. V yaka vücudunuzun üst kısmını uzun ve orantılı gösterir. Bedenin altını hareketlendirecek siyah elbise modeller, sizi ideal görünüme kavuşturur. Bu vücut tipinde en sık yapılan hata kemer kullanmaktır. Kemer birbirine göre orantısı olmayan bölgeleri belirginleştirir. Elma vücut tipinde kemerli elbise modellerinden kaçınılması gerekir.

Armut Vücut Tipi

Geniş kalçalara ve dar üst bedene sahipseniz armut tipi vücudunuz var demektir. Dünya genelinde armut tipi vücut, elma tipinden sonra en yaygın vücut tipidir. Bel bölgesi kıvrımlıdır. Bu tarz vücut yapısı için A kesim etekleri olan siyah elbise modelleri çokça tercih edilir. Çünkü amaç dengeyi kurmaktır. Dikkatler üst bedende veya belde toplandığı zaman alt kısım göze batmaz.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Genişlik olarak göğüs, bel ve kalça birbirine çok yakınsa dikdörtgen vücut tipine uygun siyah elbise modelleri bakmalısınız. Burada da seçeceğiniz elbise modellerinden beli kemerle belirginleştirmek önemlidir. Çünkü bele kıvrımlı görüntü vermek vücut ölçüleri ideal hale getirir. Ya da bir başka çözüm yolu olarak, dikkati bel dışında bir yerlere çekerek daha iyi bir stil oluşturulur. Buna örnek olarak boğaz detayları olan elbise modelleri verilebilir.

Kum Saati Vücut Tipi

Kum saati vücut tipinde göğüs ve kalça genişliği aynı ölçüdedir. Diğer vücut tiplerine kıyasla bel oyuntusu belirgindir. Bu vücut tipinde de iyi giyim sırrı, alt ve üst bedeni dengede tutmakta yatar. Abartıdan uzak siyah elbise modelleri bel kısmını ortaya çıkartır. Bel kıvrımları ortaya çıkartmak isterseniz kemersiz elbise modelleri kullanılır. Bunun için asimetrik kesim elbise modellerini tercih etmelisiniz. Örneğin tek kollu veya v yakalı yırtmaçlı elbise modelleri vücudunuzu dengeli gösterir.

Güncellenme Tarihi: 18 Haz, 2020
whatsapp iletişim